Facebook

Hoge Fronten / Lieke Benders

Niet Vergeten!

Niet Vergeten!

Over de voorstelling

NIET VERGETEN is een voorstelling over kostbare herinneringen en de dingen die je liever vergeet. Op een koptelefoon klinkt een stem die jou aanspreekt. Ze spoort je aan mee te zoeken, te voelen, te ruiken of te onthouden.

Om een herinnering niet te laten vervliegen, moet je die regelmatig tevoorschijn halen en oppoetsen.


Maar waarom herinnert de een zich hetzelfde zo anders dan de ander? Is onze verbeelding ermee aan de haal gegaan om er mooiere kleuren en verrassender vormen op aan te brengen?  En hoe zou het zijn als we ons die eerste levensjaren wel zouden herinneren? De eerste kennismaking met licht, met het wereldje om je heen waarin je de grote mensen niet kon verstaan. Je eerste hap lucht. De enorme gezichten die boven je wieg hingen. De geur van je moeder en van grote-mensenadem.


In NIET VERGETEN delven we herinneringen op, met alles wat we kunnen gebruiken en maken zo een jeugd- en familievoorstelling om niet meer te vergeten.

 

Achtergrond

Maart 2016:Joke van Leeuwen is genomineerd voor de De Libris literatuurprijs.

Joke van Leeuwen werd door Lieke Benders benaderd om speciaal voor deze theatervoorstelling een nieuwe tekst te schrijven. Eerder werkte Benders met een reeds bestaande tekst van Joke van Leeuwen: ‘niet wiet, wel nel’. Deze zeer succesvolle voorstelling van Hoge Fronten ism tmg LAP won in 2013 de Nederlandse jeugdtheaterprijs de Zilveren Krekel.

Over Joke van Leeuwen:
Joke van Leeuwen schrijft boeken en gedichten voor zowel kinderen en volwassenen.
Haar werk is veelvuldig bekroond. Ze ontving voor al haar kinderboeken de Theo Thijssenprijs (2000) en voor haar complete oeuvre kreeg ze de Constantijn Huygensprijs (2012).  In 2013 was ze winnaar van de AKO literatuurprijs met haar begin ‘Feest van het begin’. In 2015 werd Joke benoemd door Dichter der Nederlanden. Joke van Leeuwen woonde in onder meer Amsterdam, Brussel en Maastricht.
Momenteel woont ze in het centrum van Antwerpen, waar ze in 2008/2009 stadsdichter was.

 

 

Overige informatie

Spel 

Marie Groothof, Ad van Iersel
Tekst en stem 
Joke van Leeuwen
Regie 
Lieke Benders
Dramaturgie 
Peter Antonissen
Geluidsontwerp 
Jolle Roelofs
Leeftijd 
7+
Genre 
beeldend, jeugd, familie
Locaties 
klein/midden
Speelperiode 
okt/nov/dec 2016 & april/mei 2017
Opbouw 
4 uur
Speelduur 
+/- 60 min.
Speelvlak 
8 x 8 x 3,5
Max. bezoekers 
vrije voorstelling 200, schoolvoorstelling: 150
Extra's 
voorafgaand aan de voorstelling is er een workshop beschikbaar waarbij de kinderen een ‘herinneringsdoosje’ maken (is een thema uit de voorstelling). Kosten € 75,00.

 
Ná afloop van de voorstelling kan men een herinnering adopteren. In de foyer staat een automaat waar herinneringen in bewaard worden. Joke van Leeuwen schrijft voor deze automaat korte verhalen die mee naar huis genomen mogen worden.
Educatie 
voor scholen is er een lesbrief rondom de voorstelling
Tekening 
Joke van Leeuwen.
Tijdens de voorstelling wordt er gebruik gemaakt van koptelefoons.