Facebook

Ottolien Boeschoten & Gerold Guthman

Iep!

Iep! Iep! Iep! Iep!

Over de voorstelling

Warre en Tine maken houten vogelhuisjes in alle maten; van puttertje tot zeearend. Dat doen ze aan de keukentafel en dat doen ze al jaren. Daar zijn ze heel tevreden mee.
Op een dag vindt Warre onder een struik iets vreemds. Hij weet niet of het een vogel is in de vorm van een meisje, of een meisje in de vorm van een vogel. Zijn vrouw Tine wil het houden, alsof het haar eigen kind is. Maar het heeft vleugels.


Op zeker moment is Viegeltje - zoals ze haar hebben genoemd - gevlogen. Tine wil haar zoeken. Ze is bezorgd dat haar meisje het niet redt in haar eentje. Wat kan haar allemaal wel niet overkomen? Misschien zijn er wel kinderen die denken dat ze speelgoed is. Of een spook. Of een wonderlijk diertje dat opgesloten moet worden. Warre denkt dat dit bijzondere vogeltje haar weg wel zal vinden. Maar wie heeft er gelijk?
 

Over beschermen en loslaten waarbij taal, verbeelding en humor liefdevol worden ingezet!

 

Achtergrond

De voorstelling Iep! is een fantasievolle bewerking van het prijzen winnende boek (Woutertje Pieterse, de Gouden Uil en de Zilveren Griffel) van Joke van Leeuwen.

Schrijfster Joke van Leeuwen stond aan de wieg van deze prachtige voorstelling.
Speciaal voor het cultuuronderwijs is 'Iep!' in het aanbod opgenomen.Voor midden- en bovenbouw basisschool (vanaf 2e leerjaar in Belgie).
'Iep!' kreeg zeer lovende recensies in Theaterkrant en de Volkskrant met 4 sterren.
 (07-03-2016)

Iep! is genomineerd voor de ZAPP Theaterprijs.
 

In de pers

Over Iep! schreef:
de Volkskrant****: 'Ottolien Boeschoten en Gerold Guthman kiezen voor de kracht van de verbeelding met middelen als doekjes, koffiekopjes, lampjes en houten vogelhuisjes...Waar Boeschoten het taalspel alle eer gunt, grossiert Guthman in hilarische typetjes.'
Theaterkrant.nl: '...op talig gebied [is] altijd wat te genieten bij Joke van Leeuwen...de ervaren Boeschoten en Guthman [staan] hun mannetje en [kunnen] goed overweg met de kinderen in de zaal...prettige voorstelling.'
Scenes.nu****: 'Liefdevol spel in Iep! Op speelse wijze betrekken de acteurs de kinderen bij het verhaal. Het toneelbeeld ziet er prachtig uit...razend knap...met veel verbeeldingskracht...heel aansprekend.'
 

Overige informatie

Spel 

Ottolien Boeschoten en Gerold Guthman
Toneelbewerking 
Tom Sijtsma
Regie 
Bruun Kuijt
Decorontwerp 
Ascon de Nijs
Lichtontwerp 
Paul Romkes
Decor 
Rob Liefting
Kostuums 
Nienke Algra
Scènefotografie 
Ben van Duin
Productie 
Kik Productions
Speelperiode 
sept.'16 t/m maart '17.
Speelduur 
60 minuten
Opbouw 
2 - 3 uur
Max. aantal publiek 
175 lln.
Speelvlak 
8m. B. x 7m.D x 4.20m.H minimaal
Groep 
5 t/m 8
Educatie 
lesbrief digitaal beschikbaar
Workshop 
in ontwikkeling, gereed vanaf sept. 2016
Bijzonderheden 
voor het onderwijs wordt er 2x per dag opgetreden. Ook mogelijk: combinatie van een matinee op zondag met een maandag voor het onderwijs.

Iep! is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van het Lira Fonds