Facebook

Theater Leeuwenhart

Nero Corleone

Nero Corleone

Over de voorstelling

Zes weken maar heeft de zwarte kater Nero nodig om de baas te worden op de boerderij in Italië, waar hij is geboren. Hij is voor niets en niemand bang en binnen de kortste keren heeft hij iedereen stevig onder zijn kleine poot: de kippen, de ezel en de oude hond, tot het echtpaar Robert en Isolde aan toe, dat in het vakantiehuisje op de heuvel logeert.

Als Robert en Isolde na hun vakantie terug gaan naar Keulen,besluit Nero met hen mee te gaan. Het wordt tijd dat hij iets van de wereld ziet. En zijn zusje, de lieve kleine Rosa mag met hem mee.


Nero Corleone is gebaseerd op een lief, simpel  kinderboek over een italiaanse kat. Een felle, die overal de baas wil spelen. Publiek krijgt niet genoeg  van de kapriolen van de verschillende katten. Jouke Lamers speelt vakkundig zijn rollen als poppenspeler, acteur en verteller.
Registratie: http://www.theaterleeuwenhart.nl/?page_id=379
 
 

Achtergrond

Bij de voorstelling Nero Corleone is beknopt en gedegen lesmateriaal gemaakt:
•een korte inleiding op het fenomeen vertellen met de Kamishibai
•een les voorafgaand aan de voorstelling Nero Corleone waarin de leerlingen platen kleuren die de leerkracht/begeleider gebruikt bij zijn eerste kamishibai-vertelling ter voorbereiding op het theaterbezoek
•een verwerkingsles na de voorstelling waarbij de Kamishibai ook gebruikt wordt, maar nu door de leerlingen zelf, een mooie open manier tot een nagesprek zonder GOED of FOUT.
Bij deelname van meerdere scholen kan een workshop ter voorbereiding op het lesmateriaal en de voorstelling aangeboden worden.

 

 

Overige informatie

Spel/liedteksten 
Jouke Lamers
Bewerking 
Jouke Lamers en Irene Bakker
Muziek/compositie 
Guus Ponsioen
Muziekband 
Guus Ponsioen 
Accordeon 
Eddy van Damme
Regie,decor,poppen 
Onny Huisink
Decoruitvoering 
Frits Janszen
llustraties bij de voorstelling 
Birgit Speulman
Speelperiode 
t/m 2017
Verduistering 
Noodzakelijk
Speelduur 
50 minuten
Speelvlak 
5mB x 5mD x 3mH
Bezoekers per vst. 
Maximaal 150
Bijzonderheden 
Lossen en laden bij speelplek.
Kunstzinnige Orientatie 
Kerndoelen 54,55,56
Website 
www.theaterleeuwenhart.nl