Facebook

Lange Mannen

Meneer Bork zoekt een woord

Meneer Bork zoekt een woord

Over de voorstelling

Meneer Bork raakt af en toe de weg kwijt, vergeet soms waarvoor hij de deur uit ging en draagt onder zijn mooie colbert regelmatig zijn geruite pyjama broek. Zijn haar kan alle kanten op staan en hij heeft zich niet altijd geschoren.
Woorden verwarren hem steeds vaker. Hij wil zo graag uitleggen hoe hij zich voelt, maar geen één woord lijkt dat te beschrijven. Dus hij gaat op zoek naar dat woord.

 

Waar komen woorden vandaan? Meneer Bork zoekt een woord is een muzikale voorstelling waarin hardop wordt nagedacht over de wonderen van taal.

 

Achtergrond

Het combineren van poëtische teksten en filosofische gedachten, gelardeerd met humor en ontroering, is een speciale kwaliteit van schrijfster Mariëlle Sauers.

Rob de Kuiper maakt heldere regies waarin kinderen het theater gemaakt zien worden en tegelijkertijd meegevoerd worden in de magie. Hij gaat altijd uit van de kracht van het kind; hij gaat niet voor ze op de knieën maar nodigt ze uit actief mee te beleven.

Gustav Borrreman is naast een bevlogen en ervaren jeugdtheateracteur ook theatermaker. Hij denkt bij uitstek in concepten die toegankelijk voor kinderen zijn en tegelijkertijd levendig en actueel zijn.

Gonny Gakeer is een zeer ervaren, bevlogen én muzikale actrice en theatermaakster, wiens werk en opvattingen mooi aansluiten bij die van Tg. Lange Mannen.

Janfie van Strien reist als musicus (onder andere van de Amsterdam Klezmer Band) de hele wereld over en speelt dan voor enorme groepen grote mensen. Het voedt hem als componist en performer om voor kleine mensen dicht bij huis, hoogwaardige composities te maken en te spelen.
 
 

Overige informatie

Concept, spel 
Gustav Borreman
Spel 
Bente
Tekst 
Mariëlle van Sauers
Regie 
Rob de Kuyper
Muziekcompositie 
Janfie van Strien
Speelperiode 
Oktober t/m December 2016 en in overleg
I.s.m. 'Festival 2 Turven Hoog op lokatie' zijn try-outs gepland in Haarlem, Amsterdam en Dan Haag, januari / februari 2016.
De Première staat voor begin oktober 2016 op Festival 2 Turven Hoog, Almere.