Facebook

Lichtbende

Tutu

Tutu

Over de voorstelling

Tutu vertelt het verhaal van een kind dat haar dromen weet waar te maken.Vanaf haar eerste danspasjes volg je haar lief en leed  in een tijd van grote veranderingen: het Interbellum. De dans, die toen beïnvloed werd door persoonlijke vrijheidsdrang, mechanisatie en andere culturen, weerspiegelt haar leven.
 

De projectiebeelden zijn met een ontwapenende ontdekkingslust gemaakt van alledaagse voorwerpen en materialen die handmatig en mechanisch worden gemanipuleerd. Op het podium staan de toverlantaarns en de verschillende muziekinstrumenten in een indrukwekkende rij opgesteld. Het publiek maakt mee hoe de spelers en de muzikanten dit wonderlijke en ritmische dansverhaal tevoorschijn toveren op het grote doek.

Een familievoorstelling waarin toverlantaarns, dans, grammofoon en livemuziek samensmelten.
Vindt de trailer via: http://logister.home.xs4all.nl/Lichtbende/VOORSTELLINGEN/LICHTBENDE-FRAME-VOORSTELLINGEN.htm

 

 

Achtergrond

Lichtbende komt voort uit theatergroep Musiscoop en cultuureducatiegroep Projectie Project. Lichtbende brengt de ervaringen en kennis uit deze twee formaties samen. Hierbij staat de combinatie van beeldende kunst, projecties en muziekcomposities centraal.

Lichtbende brengt theater, beeldende kunst en muziek samen tot voorstellingen die raakvlakken hebben met de vroege film. Uniek in de wereld van object- en schaduwtheater in binnen- en buitenland. Vaste kern van makers zijn Marie Raemakers en Rob Logister.
 

In de pers

"Drama versmelt met beeldende kunst.... onbevangen, levendig en vrij." (*****Malaga Hoy).

"Magie met techniek uit de barok. Een liefdevol verhaal op magische wijze verteld in een vitaal en subliem samenspel met live spelende musici."(SUR)
 

Overige informatie

Beeld, techniek,spel 
Marie Raemakers, Rob Logister
Compositie, Muziek 
Helene Jank, Axel Schappert
Eindregie,dramaturgie 
Jeanette van Steen
Speelperiode 
t/m 2017
Verduistering 
Noodzakelijk, inktzwart
Speelduur 
50 minuten
Speelvlak 
8mB x 5mD x 3,5mH
Bezoekers per vst. 
Maximaal 250
Educatie 
Groep 3 t/m 8, lesbrief, workshop
Kerndoelen 
42,53,54,55,56
Bijzonderheden 
Lossen en laden bij speelplek, frontale publieksopbouw.
Website 
www.lichtbende.nl