Facebook

Theaterpoppen.nl

Vos en Haas: een feest voor Haas

Vos en Haas: een feest voor Haas Vos en Haas: een feest voor Haas Vos en Haas: een feest voor Haas

Over de voorstelling

Haas is wintermoe. Vos weet niet hoe hij haar kan troosten en is ten einde raad. Dan schiet hem iets te binnen om Haas op te vrolijken: hij geeft een feest, speciaal voor haar! Maar met hoeveel mensen moet je eigenlijk feest vieren? Met zijn vieren? Of kan dat ook met zijn tweeën? En wat als je ongenode gasten krijgt? Hoe dan ook: dit feestje zal niet snel worden vergeten.

Theaterpoppen speelt ‘Vos en Haas: Een feest voor Haas’, naar de geliefde boeken van Sylvia vanden Heede, geïllustreerd door Thé Tjong-Khing.
Een heerlijke vertelvoorstelling voor kinderen van 4-8 jr., met een verteller & twee spelers, een intiem decor, mooie liedjes en natuurlijk: schitterende poppen van Vos, Haas, Uil en Pluim!

‘Een feest voor Haas’ is een speelse, interactieve voorstelling. De poppen duiken op, in en rondom de boekenkast in een verhaal over vriendschap en verlangens.

In de lijn van de oorspronkelijke insteek van Sylvia vanden Heede worden kinderen op een speelse manier bekend gemaakt met taal en spelling.
 

Trailer https://www.youtube.com/watch?v=NkTOwvah5V0
 

 

 

Achtergrond

Theaterpoppen is een jonge groep met ervaren spelers / theatermakers en zijn verbonden aan locatietheatergroep Het Monsterverbond, waarmee zij 20 jaar locatie- en objecttheater maakten. Met Vos en Haas is het grootschalige locatietheater verruild voor een intieme enscenering.
 

In de pers

Theaterpoppen.nl maakt poppen voor programma POPSTER.
Trailer: https://youtu.be/SYrMdN69m7c

"Voorstelling Vos en Haas GEWELDIG!
De kinderen van @Karpers BSO zijn woensdag(3 juni j2015) naar het kinderboekenmuseum geweest en mochten de proefvoorstelling van Vos en Haas bijwonen. Ze vonden het GEWELDIG! Na de voorstelling was er ook nog een 'meet and greet'met de sterren en mochten ze naar de twee tentoonstellingen: ABC met de dieren mee en Kikker. Het was een fantastische woensdagmiddag! Echt de moeite waard".[ N.Bierhuizen/Evenementen Letterkundig - en Kinderboekenmuseum Den Haag]
 

Overige informatie

Tekst 

Sylvia van den Heede
Spel 
Arjen Dijkstra, Luca Stappers en Casper Oorthuys
Regie 
Luca Stappers
Muziek 
Arjen Dijkstra
Vormgeving 
Theaterpoppen
Speelperiode 
t/m 2017
Verduistering 
niet nodig
Speelvlak 
cirkel = 8x8, halve cirkel = 8x4
Max. aantal bezoekers 
90 a 100 per voorstelling (max. 3 per dag)
Thema 
vriendschap
Bijzonderheden 
opbouwtijd 1,5 uur; alleen eigen spullen
Website 
www.theaterpoppen.nl