Facebook

Theatergroep Wie Walvis

Kraak

Kraak Kraak Kraak

Over de voorstelling

"Hoor je dat? Dat zijn mijn botten die kraken. Daarom noemen ze me de oude Kraak. Van binnen ben ik nog steeds een jongetje. Vind je dat moeilijk te geloven? Het liefst zou ik net als jij in bomen klimmen, de juffrouw pesten en limonade drinken" .


Kraak zat vroeger in het circus waar hij op hoge benen rondliep, olifanten temde en met eitjes jongleerde. Hij leerde daar zijn vrouwtje kennen. Nu is Kraak oud en zijn vrouwtje is er niet meer. Wat over is gebleven, is heel veel regen en af en toe het bezoek van de koekoek. Maar dan wordt er onverwachts op de deur van zijn eenzame huisje geklopt......en wat volgt, is een ontroerende, muzikale en vrolijke duik in Kraak's jonge jaren.

Kraak is een liedjesvoorstelling voor kleuters & middenbouw en in het theater voor de hele familie. Over ware liefde, afscheid en verlies.

Kinderboekenweektip!!

Trailer: selecteer, kopieer en plak in Google, de registratie is via Youtube : http://www.youtube.com/watchv=FtvEzcoeaF0
 

 

Achtergrond

Wie Walvis maakt voorstellingen over hoe mensen in elkaar zitten. Hoe moeilijk het is om eerlijk, dapper of slim te zijn en wat je allemaal moet overwinnen om dat te worden. Maar ook luchtig en vol humor en voor iedereen te begrijpen.
 

Overige informatie

Tekst 

Amarins Romkema
Spel en muziek 
Amarins Romkema, Albert Klein Kranenburg
Regie 
Lise-Lott Kok
Muziekcomposities 
Joop van der Linden en Amarins Romkema
Vormgeving 
Jasper van Roden
Speelperiode 
t/m 2017
Speelduur 
50 minuten
Verduistering 
niet nodig
Speelvlak 
6mB x 6mD x 2,5mH
Max. aantal bezoekers 
in theater 150 / op school 120
Educatie 
lesbrief, hoorspel
Kerndoel 
37,51,54
Extra 
workshop 'Een huisje vol herinneringen'
Bijzonderheden 
in overleg komt eigen techniek mee
Website 
www.wiewalvis.nl