Facebook

Theater Leeuwenhart

Brave Hendrik

Brave Hendrik

Over de voorstelling

Het is een vreemd mannetje, die Hendrik. Om te beginnen is hij niet geboren maar uit een ei gekropen. En het liefst wil hij een kangoeroe als huisdier. Maar dat is vragen om problemen natuurlijk. Misschien moest hij dan maar een kind nemen. Geen klein kind: daar heb je alleen maar last van.

En zo rolt er op een zonnige lentedag een ei van de berg waaruit een al even vreemd meisje, een eigenwijze bakvis, kruipt: Trui. Ze noemt Hendrik ‘pa’ en is een permanente donderwolk. Maar toch is Hendrik de gelukkigste mens van de wereld. Tot Trui plotseling spoorloos verdwijnt.


Brave Hendrik is een lichtvoetige, beeldende voorstelling met poppen over een wonderlijke vader en een eigenzinnige dochter. Over spoorloos verdwijnen en tenslotte terug gevonden worden.

21 -09-2015:Reacties leerlingen v. Hasselt school, H'sum groep 6 t/m 8: "de verteller was enthousiast, Hendrik is leuk, combinatie van plaatjes en poppen zijn goed, mooi verhaal, muziek is mooi". 
 

Achtergrond

Voor 'Brave Hendrik' schreef Ad de Bont (Wederzijds, De Toneelmakerij en schrijver van vele stukken in even zovele landen) de tekst en regisseerde deze speciale poppen en kamishibai bewerking van zijn Brave Hendrik.

Op 24 november 2014 ontving Ad de Bont in theater Bellevue de Charlotte Köhlerprijs voor zijn gehele oeuvre. Jouke Lamers mocht daar een kleine preview spelen.
 

In de pers

Reacties na de voorstelling in het Amstelveens Poppentheater, januari 2015: "Ik vond het een boeiende voorstelling. Prachtig verhaal, erg leuke poppen en bepaald niet kinderachtig en met humor verteld. Kortom, een aanrader voor het aanbod voor culturele instellingen die werken voor scholen!"

"Dit verhaal is pakkend en ontroerend. Brave Hendrik en Trui zijn twee prachtige poppen met een duidelijk karakter. Je voelde in het theater dat er voor jong en oud een bijzonder verhaal werd verteld. De verteller en poppenspeler (Jouke Lamers) heeft van deze middag een bijzondere middag gemaakt. Geweldig!"
 

Overige informatie

Poppenspel en vertelling 
Jouke Lamers
Muziek 
Bert Vermijs
Poppen 
Karen Beens
Tekst en Regie 
Ad de Bont
Speelperiode 
t/m 2017
Verduistering 
niet noodzakelijk
Speelduur 
50 minuten
Speelvlak 
5mB x 6-7mD x 3-4,5mH
Bezoekers per vst. 
Maximaal 150 / scholen 100
Bijzonderheden 
Lossen en laden bij speelplek.
Kunstzinnige Orientatie 
Kerndoelen 54,55,56
Website 
www.theaterleeuwenhart.nl